Olivia Arvén - 22 år och mamma

Kategori: Gravid

+ i väntan på lillasyster...

/Olivia

+ modeintervju med mig i magazinet fashion hunt

Läs hela artikeln HÄR

/Olivia

+ TB till spanienresan i sommras

/Olivia

+ månkudde - lexnell.se

Inlägget är i samarbete med Lexnell.se

Åh alltså blir så glad och uppskattar verkligen alla dessa gåvor som mini får hem!<3

Här ovan ser ni en nyhet från Bloomingville som ni hittar hos Lexnell.se. Månkudden är verkligen så himla mjuk och gosig och passar perfekt att ha i spjälsängen, den förhöjer verkligen mysstämningen! Det har även kommit in en likadan kudde fast i form av ett moln och i vit färg som ni hittar HÄR och förutom det så har Lexnell.se en mängd olika barnartiklar som leksaker, inredning och babyprodukter! 

Med koden "ooarven" så får ni just nu 15% på hela sortimentet men skynda för koden gäller bara till och med söndag den 29/10! Passa på att köpa lite julklappar till de små<3

/Olivia

+ magen vecka 7 vs vecka 40

Att första bilden ens är jag känns helt overkligt haha! Känns som en photoshopad bild som någon dragit ihop och att bebis har gått från ett litet blåbär till en stor pumpa är ganska overkligt det också! Tror faktiskt att jag kommer sakna min mage när hon väl är ute, min mage är liksom jag nu!

/Olivia

+ babynest

Kom på att jag inte visat upp vårat babynest till mini för er ännu! Tycker det är så fint med det vita och grå och spetsen i sidorna, tänk att vår lilla dotter faktiskt kommer ligga där om bara några dagar!<3

/Olivia

+ vi välkomnar vecka 40!

Att jag idag har gått in i vecka 40 är så himla overkligt för mig! Jag menar vecka 40 har ju varit målet att nu under varje vecka hela graviditeten och nu är vi här?! Nu är det dags?! Om max 3 veckor så är jag och Filip föräldrar och det är ifall hon vägrar titta ut och jag måste bli igångsatt! Om 6 dagar är hon beräknad att vara här men jag har som sagt alltid trott att hon ska komma tidigare så vi får se när hon väl tittar ut! :)

Det är bara 5% som föder på sitt beräknade förlossningsdatum så blir allt lite förvånad om hon dyker upp då, hon lär ju antingen komma innan eller efter om man tittar till statistiken! Och de är väldigt få som går så pass långt över tiden att man får bli igångsatt!

NU ÄR VI NÄRA<3

/Olivia

 

+ slempropp och molvärk vecka 39

Mina hemska värkar från helgen är helt borta men däremot har min slempropp lossnat i omgångar nu i nästan två dygn och har i samband med det haft lite molande värk till och från under dagarna. Vet att slemproppen inte ska vara ett tecken på att förlossningen ens behöver vara nära men något måste det ju betyda och jag har mina förhoppningar uppe om att det snart är dags! I alla fall i och med att jag är gravid i vecka 39 och det känns konstigt om den skulle släppa nu för att återbildas igen, någon där ute med erfarenhet? :)

/Olivia

+ printasquare

Inlägget är i samarbete med Printasquare.com/sv

I samarbete med Printasquare.com/sv har jag framkallat massvis med bilder från denna graviditeten som jag ska sätta in i ett fotoalbum! Är så glad för att jag dokumenterat hela graviditeten så bra och har bilder på magen i nästan varje vecka. Tror man lätt glömmer bort hur stor man faktiskt varit när graviditeten väl är över sen. Så detta ska jag pyssla med i veckan hade jag tänkt och bara vänta på att det lilla innehåll jag har inuti min mage ska vilja titta ut!

Med koden "OOARVEN" så får ni 15% rabatt på hela sortimentet hos Printasquare och det formatet jag har valt på mina bilder hittar ni under kategorin Vintage och sedan heter dem Retrokort :)

/Olivia

+ hemska förvärkar i vecka 39?

I lördags när Filips föräldrar var här och åt så började jag känna hur jag fick små värkar under middagen. Plötsligt blev dem kraftigare och mer intensiva och kom med färre och färre mellanrum. Tillslut gjorde de så ont att jag fick göra miner varje gång de kom och ibland hålla andan för att kontrollera smärtan. Sa att jag trodde att det var början av förlossningen som hade startat och att jag var helt säker på att vi skulle ha vår lilla tjej ute hos oss inom 24 timmar. Tog tillslut 2 Alvedon för att se om det gick över men de hjälpte ingenting.

Vid 23- tiden sen gick Filips föräldrar hem och jag ringde in förlossningen för att rådfråga om vad jag skulle göra. De rekommenderade mig att ta en dusch och försöka vila och att jag sedan skulle ringa tillbaka när värkarna kom med 3 minuters mellanrum. Hoppade direkt in i duschen och duschade varmt och nu hade jag så ont att jag var tvungen att hålla i mig och börja mig framåt varje gång en värk kom. Bad Filip skriva upp varje gång en värk kom och vi märkte då att det endast var 2 minuter mellan värkarna. Dock ville jag inte åka in till förlossningen för tänkte hela tiden att jag kunde härda ut lite till trotts att Filip verkligen ville att vi skulle åka in. Vi gick sedan och la oss och vid 01 lyckades jag tillslut somna. Vaknade sedan vid 04 av värkarna igen och gick upp och tog 2 till Alvedon och gick sedan och la mig igen. Efter ett tag kände jag hur värkarna avtog mer och mer och tillslut var de helt borta?! Fattade ingenting, trodde ju att det var dags och att vi skulle få träffa vår lilla tjej snart!? Blev så himla besviken och lyckades inte somna om igen så vid 07 gick jag upp och tog en långrunda med Bonzo. 

Under hela söndagen sen så kände jag ingenting mer än lite molande värk men på en skala 1-10 gjorde det bara 1 ont och de värkar jag känt under lördagskvällen var en stark 9a! Var dock så extremt trött under hela dagen på grund av att jag knappt sovit någonting natten innan och haft så ont. Men framåt kvällen vid 18-19 tiden började jag känna av samma sorts smärta som föregående kväll komma smygandes igen fast mycket mildare. Tillslut var värkarna tillbaka men inte lika starka som kvällen innan och jag kunde klocka dem med ungefär 10 minuters mellanrum. Ringde då in till förlossningen igen och sa att värkarna var tillbaka men inte lika starka som de varit kvällen innan. Fick som svar att jag skulle avvakta hemma och ringa tillbaka när jag kände att de blev smärtsammare. Hon i telefonen sa att de hade gott om plats på BB och att vi förmodligen skulle få åka in senare under natten i och med att jag hade haft värkar kvällen innan också. Men timmarna gick och istället för att värkarna blev kraftigare så avtog dem mer och mer och tillslut var dem helt borta?! Alltså ni kan inte förstå hur besviken jag blev, särskilt när hon i telefonen på förlossningen sagt att vi förmodligen skulle få åka in under natten och att det var dags nu!!

Är detta hemska förvärkar jag känt av?! Jag har inte varit rädd för förlossningen tidigare men om de smärtsamma värkarna jag kände i lördags inte var på riktigt och det ska göra ännu ondare börjar jag faktiskt bli lite nervös nu... För riktiga förlossningsvärkar kan väl inte komma och gå och hålla på i 2 dygn? Idag har jag nämligen inte känt något så starkt ännu mer än lite sammandragningar och molvärk men får se om det kommer tillbaka senare som föregående kvällar... 

Är så svårt att beskriva hur värkarna känns men man kan nog förklara det som att någon gör tusen nålar i ens svank smatidigt som någon sticker in småknivar i hela magen på en. För mig gör det mycket ondare när jag är uppe och rör på mig än om jag ligger ner och är helt stilla. Så när jag kände att värkarna kom tillbaka igårkväll var jag uppe och gick runt i lägenheten för ville att de skulle komma mer haha! Skrev ner hur jag kände hela tiden i mina anteckningar i helgen för jag trodde ju som sagt verkligen att det var dags och ville minnas hur allt började:

(bf -10) lördag 21/10 20.00 - första värken 

(bf -10) lördag 21/10 21.00 - tar två alvedon

(bf -10) lördag 21/10 23.00 - värkarna har fortsatt med ca 2-7 minuters mellanrum. Alvedon har inte hjälpt någonting. Värkarna stannar bara i ca 20 sekunder och känns som knivhugg i magen samtidigt som någon gör tusen nålar i min svank. Behöver dock inte andas igenom värkarna helt men behöver stanna upp och vara tyst om jag pratar för att "fokusera" på smärtan.

(bf -10) lördag 21/10 23.30 - ringer förlossningen som säger att jag ska ringa tillbaka när jag har 3 minuter mellan värkarna. Klockar där efter värkarna och märker att det bara är 2 minuter mellan varje men känner att jag kan härda ut lite till. Tar en dusch och går och lägger mig.

(bf -9) söndag 22/10 01.00 - lyckas nog äntligen somna efter att ha vridit mig till och från med värkar.

(bf -9) söndag 22/10 04.00 - vaknar med ett ryck med intensiva värkar som kommer med ca 5 minuters mellanrum. Går upp och tar 2 Alvedon. 

(bf -9) söndag 22/10 08.00 - värkarna avtog efter jag tagit Alvedon men hade fortfarande hyfsat regelbundna sammandragningar i ca 1 timme och nu känner jag ingenting.

(bf -9) söndag 22/10 18.15 - börjar få svagare värkar som känns som de kraftiga som kom igår.

(bf -9) söndag 22/10 18.30 - värkarna börjar bli kraftigare och gör ondare när jag är upprätt och rör på mig.

(bf -9) söndag 22/10 19.30 - ringer förlossningen och berättar om min sitaution som ber mig försöka härda ut lite till hemma och ta alvedon, duscha varmt och försöka vila för vi förmodligen kommer behöva åka in inatt och att bebis är på G.

(bf -9) söndag 22/10 - klockar värkarna som kommer 20.42, 20.51, 21.00, 21.11, 21.18

(bf -9) söndag 22/10 23.00 - allting har avtagit, mår bra igen.

/Olivia