Olivia Arvén - 22 år och mamma

Kategori: Frågor/Svar

+ little penguin - vad vill ni ha mer av?

Vår fina Stella<3

Tänkte fråga er om det är något mer ni vill läsa om här på bloggen? Det blir mycket Stella och barngrejer men jag har ju faktiskt ett stort intresse för inredning och mode också... Vill ni att jag försöker blanda upp inläggen lite mer? Eller har ni något annat tips på något ni vill läsa om här som t.ex. listor, veckans tips, Stellas utveckling eller något annat? :)

/Olivia

+ SVAREN FRÃ…N FRÃ…GESTUNDEN

Hur mycket väger Stella och hur lång är hon?
Hon väger just nu 3990gram och är drygt 54cm lång :) När hon föddes vägde hon 3240gram och var 49cm så hon har verkligen växt sedan dess!

Ifall det blev en pojke vad skulle han hetat då? Nyfiken på vilka namn ni hade eftersom jag själv väntar barn. Kram!
Jag tror det namnet jag och Filip var mest överrens om var Morris men jag hade gärna döpt min son till Loui eller Leo om jag fått bestämma själv :)

Hej! Har följt dig ett bra tag på instagram och stort grattis till lilltösen. Det är så att jag också är gravid nu och väntar mitt första barn. Precis som du studerar jag på högskola. Jag undrar hur du och din sambo gör kring ekonomi. Är du mammaledig 100% och han jobbar 100%? Jag och min sambo är lite kluvna hur vi ska göra då jag vill fortsätta plugga eftersom jag har obligatoriskt i skolan en dag i veckan och resten egna studier. Tacksam för tips och tankar kring hur ni gör!
Jag är mammaledig på 100% och min sambo jobbar 100% :) Jag tycker ni ska göra det som känns bäst för båda men det låter ju som en dröm att bara ha obligatoriskt i skolan en dag i veckan och kunna fortsätta med studierna om din sambo vill vara pappaledig just den dagen i veckan! Men sen tar ett barn massor tid och energi så det är inte en dans på rosor att vara mammaledig och man har inte all tid i världen tyvärr! Hoppas ni löser det på bästa sätt, kramar<3

Vad studerar du till och hur långt har du kvar på din utbildning? :-) kommer du att ta 1 års paus eller längre, o sedan återuppta studierna eller ni har någon annan plan?
Jag studerar till grundskolelärare i årskurs F-3 :) Just nu har jag lite mer än 1,5 år kvar på utbildningen och jag kommer att ta 1 års uppehåll nu och sedan börja där jag slutade igen nästa år med en ny klass som började utbildningen 1 år senare än mig!

Hur delar du och din sambo upp ansvaret med er dotter? Jag väntar mitt första barn just nu och min pojkvän verkar tro att det är som att ha semester när man är mammaledig! Är orolig att jag ska få ta allt ansvar själv!
Jag kan lova att det inte är semester att vara mammaledig och om din pojkvän inte vill inse det nu kommer han inse det sen när ni har er lilla bebis hos er! Jag och Filip har fått en bra balans på ansvaret kring Stella här hemma. Jag har henne hela dagarna på vardagarna och när Filip kommer hem från jobbet så avlastar han mig och tar henne. På vardagsnätterna går jag upp och byter blöja/ammar och på helgerna tar Filip henne på nätterna förutom när jag måste amma :)

Beskriv dig själv som mamma och hur tror du att du kommer vara som mamma när Stella blir äldre?
Jag tycker själv att jag är en extremt bra mamma, i alla fall till just mitt barn och det tycker jag att man ska få säga och vara stolt över! Just nu kan man "bara'' ta hand om och ge uppmärksamhet till Stella men när hon blir äldre så hoppas jag att vi kommer få ett fint band till varandra, att hon vill göra grejer tillsammans med mig och att hon kommer vara stolt över att ha just mig som sin mamma. Jag kommer vara sträng med de grejer som man behöver vara sträng med, jag kommer vara hjälpsam och jag kommer alltid finnas där som tröst, för råd, för att pusha och stötta, för att heja, för att umgås och för att ha kul tillsammans

När började ni ge er dotter napp? De säger att man ska vänta så länge som möjligt på BB
Vi gav henne napp första dagen hon kom. Vet att vissa säger att man inte ska börja med napp för tidigt för det är en annan sugteknik än den teknik bebisar använder när de ammar och tar från flaskan men allt sånt har fungerat för oss ändå :) Jag tycker inte att man ska ta alla "regler" för seriöst utan köra mer på sitt egna race och göra det som känns bäst för en själv och sin bebis!

Hur går det med amningen? Har du gett henne ersättning nån gång?
Jag har helammat henne sen hon kom och aldrig behövt ge ersättning! Dock behövde jag använda amningsnappar i början då mina bröst var så extremt spända och sprängfyllda med mjölk så hon inte fick något bra grepp. Har fortsätt använda det lite då och då när jag känner att jag har för mycket mjölk för dem fungerar även som "uppsamlare" och på så sätt slipper både Stella och jag bli dyngsura :) Barnmorskan säger att jag har ovanligt mycket mjölk och särskilt när detta är mitt första barn!

Hur mycket gick du upp totalt under graviditeten? Ser ju ut som om du har gått ner det mesta redan? Du ser super bra ut både innan och efter!
Åh tack fina du! Jag gick upp ca 11-12kg under graviditeten och har 1kg kvar att gå ner nu tills jag är tillbaka på min startvikt! Men sedan har min kropp förändrats jätte mycket sen innan. Min mage är mjuk, jag har lite extra här och där och jag kan glömma att tränga mig i mina svarta favorit jeans! Men jag tycker inte att man ska kolla på siffran på vågen utan känna i sig själv om man mår bra i sin kropp eller inte. Just nu kunde jag inte bry mig mindre om det extra jag har lite här och där! :)

Hur fick ni reda på att ni väntade er lilla prinsessa? Var det planerat? Eller blev det som en chock?
Det var planerat och jag tog ett graviditetstest som jag gjorde varje månad när det skulle kunna ge utslag på ett test om jag var gravid eller inte. Trodde dock inte mina ögon och blev helt skakig när jag insåg att det faktiskt var ett positivt test! Tror jag tog minst 20 test innan det som visade negativt så det var verkligen ett efterlängtat plus! :)

Hur många barn vill ni ha?
Jag vill ha 4 och Filip vill ha 3, får se vem som får sin vilja igenom ;)

Vad jobbar ni med?
Filip jobbar med försäkringar på Nordea och jag studerar till grundskolelärare årskurs F-3 och jobbade extra i butik innan Stella kom :)

Hur länge är du på mammaledighet?
I ca 1 år kommer jag vara hemma :)

Vad är det absolut BÄSTA/SÄMSTA med att vara nybliven mamma?
Det bästa är såklart ens barn man får, finns ingen kärlek som den man har för sitt barn, det går inte ens att beskriva med ord! Det sämsta är tröttheten som ständigt finns där men så fort man kollar på sitt barn så är varje vaken minut, varje bajsblöja och skrik värt allting!

Hur kom dina föräldrar på ditt namn, finns det någon spännande historia bakom?
Jag vet att jag skulle hetat Filippa egentligen (kul om det blivit så i och med att Filip heter Filip haha). Men när jag väl kom ut så såg de bara på mig att jag var en Olivia och så fick det bli :)

Var din graviditet planerad med tanke på att du pluggade?
Ja den var både planerad och efterlängtad, tog nästan 9 månader innan vi plussade!

Tips på hemsidor med billiga bebiskläder?
Har inte något tips på billiga hemsidor men kolla tradera, köp och sälj sidor på facebook, köp och sälj på instagram osv. Minst hälften av allt vi köpt till Stella är begagnat och kommer från sådana sidor :) Bebisar växer ju ur sina storlekar så snabbt och istället för att köpa allt nytt kan man köpa plagg som varit använda 1-2 gånger superbilligt! Sedan finns det ju självklart de kläder med bättre kvalité än andra så man får vara uppmärksam innan man köper något :)

Vad hade ni för namnförslag?
Vi hade många namnförslag men knappt några vi båda var överens om. Några tjejnamn var Noora, Molly och Naomi och några killnamn var Morris, Julian och Leo. 

Hur mycket får du när du är mammaledig?
Jag får ca 6000kr från försäkringsbolaget vilket är jätte långt (i och med att jag studerar och inte är heltidsanställd) och 1250kr i barnbidrag men hela den summan lägger vi undan på ett sparkonto till Stella och sen får jag in pengar för samarbeten jag har så min månadssumma blir olika varje gång! 

Vad var det bästa respektive sämsta med din förlossning? Vad hoppas du blir bättre till nästa förlossning?
Det bästa var 2 barnmorskor vi hade som var guldvärda och så pushande och stöttande under förloppet. Sämsta var att det tog ca 2 dygn från det att mina värkar startade tills hon var ute och därför hade vi 5 olika barnmorskor som hjälpte oss för de var skiftbyte hela tiden och en av barnmorskorna var verkligen dålig på sitt jobb och skickade hem mig med enbart Alvedon efter 1 dygn inne på förlossningen när jag låg och grät av smärta... Men vi har i efterhand fått reda på att hon begick ett tjänstefel när hon skickade hem oss och sedan har Växjö tyvärr fått kritik från inspektionen av vård och omsorg för att de inte tror på kvinnorna när de säger att de har ont och inte ger smärtlindring i rätt tid vilket jag tyvärr fick känna på! Men trotts allt hade jag gjort om det 100 gånger även ifall smärtan är den värsta man kan tänka sig för det är en så otroligt häftig upplevelse och så fort man fått ut sitt barn försvinner all smärta och kärleken som uppstår då hade jag kunnat gå igenom vad som helst för att få uppleva om och om igen. 

Hur mycket gick du upp under din graviditet? Du behöver inte svara om det är för privat :)
Ca 11-12kg :)

Vad sa din magkänsla att det var för kön på bebisen? Innan ni visste alltså. Vad hade det blivit för namn om det var en pojke?
Jag var 110% säker på att det var en kille och hade nog till och med kunnat sätta pengar på det men så fel man kan ha va!! Om det blivit en kille hade han nog fått heta Morris :)

Hade ni några andra namnförslag innan ni valde Stella?
De enda namn som vi var överens om var Stella och Noora men sen hade vi flera namn som vi själva tyckte om men inte den andra!

Hur tog hunden emot bebisen? Har hunden blivit annorlunda sen bebisen kom?
Första dagen var Bonzo eld och lågor över Stella och var framme och nosade och ville slicka hela tiden. Men de kommande 3 dagarna sen så blev han mer tillbakadragen och jag lite svartsjuk på henne. Men han visade aldrig något mot henne eller oss utan höll sig mer undan och var inte lika framåt som han brukade vara. Men det avtog mer och mer sen och nu märker man verkligen på honom hur mycket han älskar henne. Han vill alltid vara nära och så fort hon skriker springer han fram till henne och sätter sig och verkligen glo på en som att "hallå ser ni inte att hon är ledsen, ni måste göra något!!". De kommer verkligen växa upp och bli bästavänner, det är jag säker på! :)

Hur är du som mamma och din pojkvän som pappa?
Just nu är jag mer "the caring/protecitve parent" och Filip lekpappan haha...

Vad hon planerad?
Ja, både planerad och efterlängtad! :)

Hur länge försökte ni bli med barn? 
I ca 9 månader innan vi fick ett plus på stickan :) 

Vill ni ha mer barn och när?
Ja det vill vi båda, jag vill ha 3 barn till och Filip vill ha 2 barn till. Om jag hade fått bestämma helt och hållet utan att ta hänsyn till studier, jobb och Filip osv så hade jag velat ha ett till barn om ca 2 år och sen väntat 4 år och sedan skaffat 2 till tätt :)

Vad jobbar du med?
Just nu studerar jag (fast har ett uppehåll nu under mammaledigheten) och innan extrajobbade jag i butik och nu får jag in lön genom mina sociala medier :)

Bor ni i lägenhet eller hus?
Just nu bor vi i lägenhet men flyttar till hus om drygt 1 år :)

Hur redigerar du dina bilder på instagram?
Jag redigerar mina bilder i instagramappen och använder där Ludwig som filter och sedan redigerar jag alltid ljus, skärpa, mättnad osv (gör olika på varje bild). Sen använder jag även VSCO där jag antingen använder A4 eller A5 som filter :) 

/Olivia

+ Frågestund!

Tänkte köra igång en liten frågestund över helgen som jag svarar på i början av nästa vecka! :) Har fått en del frågor både här och på instagram på senaste så tänkte att jag samlar alla svar i ett inlägg, så passa på att fråga om det är något ni vill veta! 

/Olivia

+ dagens...

Dagens mående: Helt okej, har haft lite molande värk i magen och svanken sen jag vaknade men det börjar avta nu!

Dagens borde: Städa av lite här hemma, får se om jag orkar göra det eller inte senare under eftermiddagen :)

Dagens frisyr: En fläta som jag sovit med och inte tagit ut ännu!

Dagens smink: Ingenting :)

Dagens planer: Förmodligen städa i ordning lite här hemma, baka frallor och fortsätta kolla på Stranger things (inne på femte avsnittet nu).

Dagens materiella vill ha: EOS fjäderlampa L i grå färg, typ det enda jag känner saknas här hemma i lägenheten :)

Dagens fundering: Var den molande värken jag kände i morse tecken på att något är på gång??

Dagens klädsel: Mjukisdress :)

Dagens längtan: Att förlossningen ska sätta igång!!/Olivia

+ vilka länder har jag besökt?

Läsarfråga: Vilka länder har du besökt och vilket land/länder är favorit? Och varför? :)

De länder jag har besökt är Thailand, Australien, Schweiz, Gran Canaria, Spanien, Egypten, Dubai, Turkiet och Danmark. Jag personligen älskar Asien så måste nog säga att Thailand är min favorit trotts att det var ett tag sedan jag var där. Sedan var Dubai hur häftigt som helst att uppleva då jag inte varit i en storstad med skyskrapor på det sättet tidigare :) Dock tror jag att min favoritresa av alla har varit den jag och Filip gjorde till Egypten, men jag tror att det kan ha att göra med att det var vår första resa ihop och vi var så nykära i varandra haha... Älskar att tänka tillbaka på den resan och vi hade det så roligt och mysigt ihop! Sedan vet jag inte riktigt hur det är att vara turist i Australien då jag bodde där men jag tror faktiskt inte jag hade gillat det så mycket att bara åka till på semester. Egentligen är det väldigt likt Sverige bara att det är varmare och finare där, jag tycker det är kul att se annat och uppleva kultur när jag är utomlands :)

Men jag är inte så kräsen när det kommer till att resa, tycker inte att det finns något bättre och är glad vart jag än får komma om det så bara är över bron till Danmark haha... Dock vill jag bocka av Kina, Grekland, Sydafrika, Maldiverna och London innan jag dör :)/Olivia

+ vem är jag?

Det har på senaste tiden trillat in en hel del nya läsare här på bloggen och har fått flera önskemål om att berätta lite mer än mig själv så här kommer lite fakta om mig och mitt liv:

Om det är något mer ni vill veta så fråga på i kommentarerna så sammanställer jag alla frågor i ett inlägg sen som jag svarar på :)

/Olivia

+ frågor och svar om graviditeten

Hur ska du göra med skolan när ni ska få barn?
Jag tänker ta ett års uppehåll tills barnet börjar på förskolan. Nu efter sommaren har jag inga planer på att komma tillbaka igen utan jobbar istället så mycket jag orkar den sista perioden innan barnet kommer :) Och när barnet sen börjar på förskolan så fortsätter jag där jag slutade i skolan!

Funderat på namn ännu?
Vi har funderat på flera olika namn och är hyfsat överrens när det kommer till tjejnman. Vi har 3 stycken som vi gillar skarpt :) Killnamn är dock svårare, där har både jag och Filip några namn vi gillar men inget gemensamt namn vi båda känner 100% för ännu! Om ni har tips på ovanligare och fina namn, både tjej och killnamn så får ni gärna komma med förslag :)

Ska ni ta reda på könet?
Ja det ska vi göra :) Filip ville inte att vi skulle göra det först men nu har han ändrat sig och vill också veta vad det är som gömmer sig där inne! Än så länge är bara neutrala kläder köpta som passar både tjej som kille. Hur söta är inte hund byxorna?!

Vilket kön tror du att det är?
Jag är 110% säker på att det är en kille. Har haft en känslan från allra första början och jag säger alltid att "lillebror" ligger i magen till Bonzo haha... Kommer bli förvänad om barnmorksan berättar att det är en liten tjej som ligger där inne, men självklart blir jag glad vad det än är! :) Filip har också trott att det är en kille från första stund men nu på senaste har han börjat tveka lite... Ska bli spännande när vi väl får veta sen!

Ska ni flytta till en större lägenhet?
Nej vi ska bo kvar i lägenheten vi har nu. Sen har vi ju köpt hus (nu kanske de flesta förstår varför vi helt plötsligt fick tankar på att skaffa hus även ifall lägenheten var helt ny)! Bebisen kommer få bo i lägenheten i 1 år från dess att den föds och sen ska vårt hus stå färdigbyggt för inflyttning :) Här nedan har ni vårt hus vi väntar på ska byggas klart och inflyttning är beräknat till 1 December 2018. Ska ut till området någon gång och fota så ni får se hur vackert det är där ute och området är verkligen barnvänligt vilket var en av de grejerna vi övervägde mest när vi valde vart vi ville bo!

Kan du göra videoinslag med din pojkvän också? Tycker det är kul.
Får se lite med det där, Filip är inte super taggad på att vara med på sådana videos haha... 

Hur reagerade din familj?
Både min och Filips familj blev överlyckliga för våran skull<3

Hur länge har ni försökt bli gravida?
Vi slutade skydda oss i April förra året och började "försöka" på riktigt genom att ha koll på ägglossningar osv i slutet av sommaren ungefär. Så vi försökte väl i ca 6 månader från och med då :)

Var det planerat? :)
Ja det var både planerat och efterlängtat :) Filip lovade mig till och med en till hund om det inte skulle hända snart haha...

Vilken månad är du i?
Just nu är jag i vecka 14 och är i graviditetsmånad 4 :)

När är bebisen beräknad att komma?
Bebisen är beräknad att komma den 1 november men det är ett snitt på en 4 veckors period så den är beräknad att komma inom ramen av 2 veckor innan 1 november till och med 2 veckor efter 1 november. Vem vet, den kanske kommer på min födelsedag! ;)

När fick du reda på att du var gravid?
Jag fick reda på att jag var gravid den 20 Februari så vi har vetat om detta i över 2 månader :)

Ser man något på magen?
Ja man ser defintivit på min mage! Dock ändrar den sig mycket från dag till dag och mycket har med att tarmarna arbetar annorlunda och trycker ihop sig så vissa dagar är jag jätte uppsväld och andra dagar har jag en mindre mage. Men jag får inte på mig några av mina gamla byxor längre haha!

Har du några symtomer?
Den första symtomen jag fick var ömma och större bröst, har redan gått upp 1 storlek i BH nu! Sedan kom tröttheten och jag kunde sova 23 timmar av ett dygn, tröttheten blev sen bättre men jag somnar vid senast 21 varje kväll jämfört med tidigare när jag brukade somna 01 om kvällarna. Sen kom 2 av de värsta veckorna i mitt liv med illamående. Jag kunde inte äta någonting, kunde inte känna lukten av mat, ville inte se mat. Jag levde i princip på yoghurt dem två veckorna och totts att min mage blev ca 3 cm större i omkrets så hade jag gått ner nästan 3 kg! Så ni kan bara tänka er hur jag faktiskt mådde... Dock försvann illamåendet efter dem 2 veckorna och jag har inte känt av det sedan dess. Nu mår jag allmänt bra i graviditeten, de enda symtomerna jag har nu är att jag behöver kissa ofta då bebisen tycker på min urinblåsa och att jag är trött om kvällarna :)

/Olivia

 

 

+ 20 snabba om mig

- Jag är 21 år gammal

- Jag pluggar till grundskolelärare inriktning F-3 på universitetet och har i sommar gått halva utbildningen

- Jag och Filip har en liten Pomeranian kille på 1,5 år som heter Bonzo

- Jag och Filip har varit ett par i över 3 år och varit sambos i snart 2 år

- Genren jag gillar mest inom film/serier är thriller, skräck och kriminalare

- Mitt och Filips hem är enbart i färgerna vitt, grått och svart med massa gröna växter

- Om jag fick bestämma hade jag och Filip skaffat en till hund och i sådana fall en Fransk bulldog

- Jag har surfat

- Jag är väldigt händig av mig (jag har satt upp vart enda hylla, lampa och till och med tvn i lägenheten och sen får vi inte glömma alla monterade möbler)

- Mina sämsta egenskaper enligt mig själv är att jag är otålig och lätt uttråkad

- Jag är faktiskt väldigt bra i köket och tycker det är kul att laga mat

- Min absolut största fobi är daggmaskar och sniglar

- Jag har bott Älmhult(Småland), Höllviken(Skåne), Perth(Australien) och nu bor jag i Växjö(Småland)

- Jag lägger helst pengar på resor, inredning och mat

- Jag är 1,67 lång

- Jag och Filip är förlovade sedan ca 1,5 år tillbaka

- Jag har varit i 10 länder

- De sporter jag har gått på i mitt liv är fotboll, dans, gymnastik, ridning och golf! Dock var inte ridning eller golf något för mig men fotbollen höll jag på med i 6 år tror jag och dansen och gymnastiken i några år dem också

- Jag jobbar på Biltema här i Växjö och innan dess har jag även jobbat som servitris och nanny/barnskötare

- Godaste godiset är definitivt saltlakrits/Olivia

+ dagens frågor...

Dagens humör: Förutom att jag är väldigt trött och seg så är jag på bra humör! :)

Dagens mående: Kan vara så att jag har en förkylning som är på G att bryta ut så håller alla tummar och tår för att jag ska slippa!!

Dagens borde: Gå igenom alla mina kläder och rensa ut inför flytten. 

Dagens frisyr: Bulle på huvudet.

Dagens smink: Bas, eyeliner och mascara!

Dagens klädsel: Svarta höga byxor från Levi´s och en skön Adidas tröja :)

Dagens planer: Ikväll ska jag och Filip iväg på ännu ett möte, sen ska vi handla och så måste jag plugga lite också.

Dagens materiella vill ha: Hade behövt nya springskor om jag ska sätta igång med min träning igen!

Dagens fundering: Hur jag ska hinna med alla mina planer. Denna veckan är verkligen fullsmockad!!

Dagens beroende: Kaffe, måste verkligen få i mig det för att bli pigg!

Dagens tråkigaste: Har inte fått hem post jag väntat på ett tag nu :(

Dagens längtan: Inflytt i nya lägenheten!! Bara 18 dagar kvar nu!!

Dagens superlängtan: Hmm, vad är en superlängtan? Antar att det är något som sker längre fram och i sådana fall får jag säga sommaren! :)

Dagens låt: Say you won't let go - James Arthur. Världens bästa låt, ska definitivt ha den på mitt och Filips framtida bröllop!<3Här har ni mig idag! :)

/Olivia

+ förhållandelista

Vem är äldst? Filip är 5,5 år äldre än mig :)

Gick ni i samma skola? Nej det gjorde vi inte.

Vem är mest känslig? Hmm, känsliga på olika sätt. Filip är mest känslig till film och tv. Jag är mest känslig för grejer som händer "på riktigt" i vardagen.

Vem har sämst humör? Skulle nog säga att det är jag. Har en kort stubin och har lätt för att bli irriterad tyvärr :/

Vem snackar mest? Beror på sammanhang :)

Vem är mest social? Tror nog Filip är lite mer social än vad jag är, i alla fall när det kommer till nya människor :)

Vem är mest envis? Lätt jag själv haha... Ger mig aldrig, inte ens när jag inser att jag har fel ;)

Vem somnar först? Förut var det alltid jag som somnade först men nu är det Filip.

Vem vaknar först? Filip vaknar alltid föra mig, finns inget värre än tidiga morgnar enligt mig!

Vem gråter mest? Det gör nog jag. Är en väldigt gråtig person av mig och gråter inte bara när jag är ledsen utan även när jag blir arg, besviken och irriterad. Vet inte varför men mina känslor går typ över i gråt när det blir för mycket. En gång började jag nästan gråta i bilen påväg hem från jobbet när Filip sa att han hade lagat kyckling i ugn och snabbmakaroner till fredags middag hahaha... Hade gått på jobbet hela dagen och fantiserat om den goda maten vi skulle äta på kvällen och hade hunnit bli rejält hungrig tills Filip kom och hämtade mig.

Vem sa "jag älskar dig" först? Det var jag. Kommer ihåg det så väl för vi bråkade och mitt i allt liv skrik/gråter jag "men jag älskar ju dig" till Filip haha... Några minuter senare när vi hade lugnat ner oss sa han det tillbaka till mig. Kommer ihåg att jag hade tänkt på det ett tag innan men aldrig vågade säga det, så töntig man kan vara ibland! 

Vem är mest rörig? Filip helt klart, jag håller verkligen koll på allt när det kommer till både hans och mina egna grejer! :)

Vem är den bästa chauffören? Måste säga Filip i och med att jag inte ens har körkort. Men när vi gjorde ett test på Facebook med trafikregler så fick jag 100% rätt och han 0% rätt så man kan nog säga att jag hade varit bäst om jag bara tagit mitt körkort hehe ;)

Vem lagar godast mat? Jag, vill inte vara elak men för det första lagar Filip ALDRIG mat och när han väl måste så steker han antingen upp pyttipanna, steker ägg eller beställer pizza haha...

Vem är mest romantisk? Vi är romantiska på olika sätt. Filip är mer romantisk i vardagen medan jag gillar att överraska mer stort :)

Vem skulle klara sig längst tid på en öde ö? Jag vet faktiskt inte, tror vi hade klarat oss ungefär lika bra. Filip hade nog levt lite längre än mig dock för tror att han hade kunnat typ knäcka nacken av en höna och jag skulle aldrig kunna göra det (alltså om nu vilda hönor fanns på ön så man kunde få mat) hahah...

Vem skulle passa bäst som statsminister? Filip lätt, jag skulle nog strypt mig själv så tråkigt jag hade tyckt det varit. 

Vem gillar snacks mest? Jag :)

Vem tar mest ansvar i hemmet? Vi delar upp det, jag ser till att det är rent och snyggt (plockar utan, dammsuger, torkar av, bäddar osv) samt har huvud ansvar för Bonzo och Filip tar hand om disken, tvätten och räkningar. 

När flyttade ni ihop? För 1,5 år sedan nu men 1 år innan dess bodde jag i princip i Filips gamla lägenhet med honom :)

Är ni alltid sams? Nej långt ifrån, men tror inget förhållande är perfekt :) 

När gifte ni er/ska ni gifta er? Fråga Filip, jag kan gifta mig imorgon ;)

/Olivia