Olivia Arvén - 22 år och mamma

Kategori: Baby

+ mysig dag med familjen

I lördags när solen sken tog vi med oss hela familjen ut till naturreservatet som inte alls ligger långt ifrån var lägenhet. Jag förstår inte varför vi inte är där oftare för det är så härligt att komma ut och gå lite och sedan släpper vi alltid Bonzo lös där så han får springa omkring fritt! Han sköter sig jätte bra när vi går med honom lös och det som är så bra med den rundan vi går är att man alltid kan se långt fram så om det skulle komma en annan hund kan vi koppla eller plocka upp Bonzo :)

Vi var nog ute i nästan 2 timmar och hade med oss fika som vi stannade och fikade på, dock frös Filip ihjäl om sina händer så vi fick skynda oss hem sen i slutet haha... 

/Olivia

+ babykitbym

Inlägget är i samarbete med Babykitbym.se

Titta vilken rolig box jag hämtade ut på posten i fredags! Ungefär som en glossybox fast istället för skönhetsprodukter så är det babyprodukter i, perfekt för en mamma som mig att få hem :) Boxen kommer ut varje månad med nya spännande produkter att bli överraskad av!

Just denna boxen tyckte jag var fylld med hur bra grejer som helst. Blev överraskad av klämmisarna då jag alltid tyckt det är en smart idé men bara sett klämmisar från 6 månader innan men dessa var från 4 månader och passar ju Stella perfekt! Hon äter inte en hel ännu så kommer klämma ut den i iskubsformar och förvara och sedan bara tina upp när hon ska äta (blir perfekta smakportioner av det). Sedan fanns det även med ett band som man ska sätta runt nappflaskan för att se så temperaturen inte är för varm för sitt barn. Jag tror vi skulle kunna värma på Stellas ersättning lite extra men har alltid varit rädd att den ska bli för varm så detta bandet kommer vi definitivt börja använda oss av nu :)

Det fanns även med en träleksak som Stella redan tycker om jätte mycket. Den är roliga att titta på och går även att bita på för det kliande tandköttet. Slutligen fick man en A4 poster med alfabetet på som ni ser lite mer inzoomad på sista bilden och ett par slutna ögon i marmor att klistra på väggen! Hur fint?! Kommer spara postern och ögonen tills vi flyttar och sedan sätta upp dem i hennes nya alldeles egna rum :)

Visst var boxen härlig?! Jag har fixat en liten rabattkod till dig som ny kund där du får 20% rabatt om du anger "OOARVEN" i kassan! Så passa på att beställa hem mars boxen och bli lika positivt överraskade som jag! 

/Olivia

+ välkommen måndag

Tog dessa bilder i fredags på vår lilla loppa, hur söt är hon inte?! 

Måndag igen och denna veckan har jag lite mer planerat än vanligt. Vid kl 11 är det sista omgången babymassage och senare idag kommer mamma hit på besök. Får se om jag hänger med henne hem till Älmhult eller inte sen. Annars ska jag till polisen imorgon och göra pass till mig och Stella för vi ska förmodligen åka på en resa snart! :) Om jag åker till Älmhult så bokar jag om det och gör passen när jag är där istället! Sen tror jag att onsdag och torsdag blir lugna och på fredag åker vi till Älmhult och stannar där över natten och på lördag sen bär det av mot Malmö för mig och Filip. Japp, det var lite av våra veckoplaner! Hoppas ni får en fin vecka<3

/Olivia

+ greppet börjar komma mer och mer

När man sätter något i händerna på Stella så griper hon fast och kan typ ta och lyfta upp något om man lägger det i hennes knä när hon sitter upp men släpper det efter bara några sekunder. Man märker på henne att hon så gärna vil greppa för hon tittar på leksaker och försöker verkligen få tag i dem men hon vet inte riktigt hur hon ska göra eller hur hon ska kontrollera kroppen ännu. Tillslut blir hon frustrerad och ledsen när hon inte kan greppa eller få tag i något som hon ser... Är det någon som har något tips på hur man kan öva upp det? Försöker sätta grejer i händerna på henne hela tiden och hon blir jätte glad och tittar nyfiket och känner och stoppar i munnen men efter ett tag tappar hon det och blir frustrerad för hon inte kan få tag i det igen! 

Som ni ser på bilden kan hon i princip hålla i flaskan själv men det är för jag satt hennes händer där (hon gör det alltså inte medvetet) men hon griper tag och håller kvar tills hon ätit klart i alla fall :)

/Olivia

+wiho helg igen!

Fredag igen och jag förstår inte riktigt vart dagarna tar vägen?! Vi har inget speciellt planerat men det kanske blir en runda till simhallen för att Stella älskar att vara där så mycket :) Nästa helg ska vi ju till Malmö jag och Filip och bo på hotell medan Stella får vara hemma hos min familj, det blir första natten ifrån henne och samtidigt som det ska bli så skönt så har jag redan lite separationsångest... Vad ska ni hitta på i helgen? :)

/Olivia 

+ fika på fröjds

I förra veckan var jag mamma, Linnéa och Stella på Fröjds i Osby och fikade lite och kollade runt. Innan dess var vi även inom en loppis men fick inte med mig något hem tyvärr. Är det bara jag som älskar loppisar, tycker det är så kul att fynda lite unika grejer som ingen annan har eller hitta något gammalt man kan rusta upp lite själv :) Vill hitta någon vacker spegel eller drinkvagn till huset sen och kikar lite extra efter det när jag är på loppisar nu men har inte lyckats hitta någon ännu!

/Olivia

+ stella bildbomb!

Sötpluttan i sin nya outfit från Bobo Choses och med sin lilla enhörningsskallra :)

/Olivia

+ Bonzo på fötterna

Hur söta är inte dessa strumpor som Stella fick i julklapp av Filips syster och hennes pojkvän?! Ser precis ut som Bonzo hihi<3

/Olivia

+ livet innan barn, reaktioner, livet efter barn och hur det är med allt!

Hur såg vår livssituation ut innan Stella, vilka reaktioner fick vi när vi berättade att jag var gravid, hur har livet förändrats sen Stella kom, vad är mina planer med studierna och hur fungerar det att bo i en tvåa med en bebis? 

Innan Stella kom så tror jag att jag och Filip levde som vilket par som helst i vår ålder. Han jobbade om dagarna och jag var antingen i skolan eller jobbade jag också. Om kvällarna åt vi middag ihop och kollade på någon serie i soffan och på helgerna brukade vi göra något gemensamt ena dagen och andra dagen var vi ute med vänner på varsitt håll eller tillsammans. Så såg det ut ganska länge och tillslut kände vi att något saknades och därför skaffade vi Bonzo för att få en till liten familjemedlem och någon vi kunde ta hand om om :) Vi har pratat om barn länge, nästan direkt när vi blev tillsammans men inte att vi ville skaffa just då utan mer hur många barn vi ville ha, namnförslag, hur livet i framtiden med barn skulle se ut osv. Sen desto längre tiden gick desto mer började vi prata om det som att det var någon som skulle hända ganska snart och efter 3 år tillsammans och 1 år efter att vi skaffat Bonzo kände vi att vi var redo för att försöka och redo för att starta upp ett mer seriöst liv. Vi var lite trötta på livet vi levde med jobb om vardagar och fest om helgerna och ja, det var så vi bestämde oss för att tiden var rätt helt enkelt. Det var något som saknades i vår lilla familj :)

Våra familjer och närmsta vänner reagerade jätte bra på när vi berättade och de flesta tror jag anade att det skulle hända inom en snar framtid. Vissa av mina vänner visste att vi försökte och även min syster så för dem var det bara en tidsfråga innan det väl hände. Våra föräldrar blev jätte glada för vår skull och såg fram emot det lilla livet som skulle komma lika mycket som oss. På jobbet reagerade alla också bra och jag kände aldrig att någon kollade snett eller pratade bakom min rygg om det utan var jätte stöttande, peppande och hjälpsamma :) Sen vet man ju aldrig vad alla i sin omgivning tyckte och sa om det till varandra, det finns alltid dem som gillar att skvallra och vrider och vänder på grejer för att det ska bli intressant. Men jag kunde faktiskt inte bry mig mindre om sådana personer och känner att jag själv kommit så mycket längre i mitt liv och förmodligen är extremt mycket lyckligare också :) 

Livet har bara förändras till det bättre sen Stella kom till världen, nu känns vi kompletta på något vis och det är så extremt roligt att vara mamma! Jag saknar inte mitt gamla liv ett dugg och skulle inte byta ut hur våra liv ser ut nu mot något annat i hela världen. Både jag och Filip älskar verkligen familjelivet och jag tror att vi kommer skaffa en stor familj om livet tillåter det. Det låter så klyshigt men livet har verkligen fått en mening nu och jag är så extremt stolt över både Filip och mig själv för vi lyckats tagit oss hit och ha det så bra som vi har det :)

Nu kommer jag vara mammaledig i lite mindre än ett år för att sedan börja studera igen där jag slutade fast med en ny klass som började ett år efter jag själv började. Jag hade egentligen velat vara hemma längre med Stella men tyvärr tillåter inte studierna det om jag vill bli klar så snabbt som möjligt vilket jag självklart vill. Och att bo i en två med bebis och en liten hund funkar absolut men det är litet och det var därför vi innan jag blev gravid skrev upp oss på ett hus som är färdigbyggt nu i december detta året. Vi hade absolut kunnat bo kvar men både jag och Filip får redan nu panik på alla grejer som ligger överallt och känner att vi behöver mer plats för vår egna trivsel och sedan vill vi ha en trädgård också för Bonzos skull och för det blir kul för Stella att bara kunna gå ut och leka sen när hon är lite äldre :)

/Olivia

+ mot babymassage!

Dags för oss att bege oss mot babymassage, är så kul att se Stella när vi är där för hon är verkligen så otroligt fascinerad av alla andra bebisar haha!

/Olivia