Olivia Arvén - 22 år och mamma

Kategori: Baby

+ mycket denna veckan

Hej på er,

Tänkte bara kolla in här lite snabbt och säga att jag inte hunnit göra några tidsinställda inlägg för veckan och att min vecka är väldigt stressig så får se hur många inlägg som dyker upp här.

Dopveckan är här och det är mycket som ska fixas med. Vi ska handla allt till själva dopet, vi ska packa upp massa dekorationer, vi ska baka till över 50 gäster, vi ska duka och dekorera själva salen vi ska ha mottagningen i efteråt, vi ska hämta mat, fixa helium, se till så att dopklänningen vi beställt kommer hem (vår släktklänning som var tanken att Stella skulle ha är helt borta), jag måste ringa prästen och få nycklar till salen vi ska vara i efteråt och planera det sista med sång och ordning på allting och på det har jag BVC besök, samarbeten som ska fixas och en liten bebis och hund här hemma att ta hand om! Men det blir nog bra tillslut, det blir bara en lite mer hektisk vecka än vad vi är vana vid :)

Hoppas er vecka blir fin!<3/Olivia

+ stämplar ut och tar helg

Nu stämplar vi ut och tar helg! Som ni vet vilar jag från bloggen under helgen men är tillbaka här på måndag igen :) Men min instagram uppdateras ständigt så där ses vi säkert! Hoppas ni får en super helg<3

/Olivia

+ släppa kontrollen lite

Något jag måste tänka på varje dag är att släppa kontrollen lite när det kommer till Stella, särskilt när det kommer till hur Filip tar hand om henne. Jag är hemma med henne hela tiden och vet hur hon fungerar ut och innantill vilket inte Filip vet lika bra. Vi gör på olika sätt när det kommer till blöjbyte, påklädnad, mat, lek... ja i princip allt gör vi på olika sätt och jag har svårt för att acceptera att Filip gör det på ett annat sätt än mig. Stella kanske skriker lite längre eller något när Filip har hand om henne och jag har så svårt för att hålla mig och rätta honom i det han gör. Men jag måste försöka och låta han hitta sina egna sätt med henne.

Jag tror faktiskt alla mammor känner så, i alla fall verkade det som det på babymassagen i måndags när vi diskuterade det lite. Jag vill inget annat än att bli avlastad när Filip kommer hem från jobbet men har fortfarande svårt för att slappna av helt och inte hålla ett öga på Stella. Förut stod jag nästan över Filip när han bytte blöja på henne för att se så allt gick rätt till men ett sånt kontrollbehov har jag inte längre. Allting tar tid och det tar tid, det har det gjort för mig också. Jag är med henne hela tiden och lär mig därför alla hennes signaler, för Filip tar det lite längre tid då han inte spenderar lika mycket tid med henne. Jag vet att Filip är jätte bra med henne och tar hand om henne hur bra som helst, så jag är inte orolig det är bara att han inte gör det på mitt sätt och att jag har svårt att släppa kontrollen. Det är nästan bäst att Filip tar med henne någonstans eller att jag åker hemifrån för att jag ska kunna släppa kontrollen helt och vara avslappnad. 

Men det blir bättre och bättre med tiden och jag tror det har att göra med att Stella blir äldre. Sedan vet jag att jag och Filip kompletterar varandra jätte bra i föräldrarollen och jag tror man kommer märka det tydligare desto äldre Stella blir. Jag har stenkoll på allt när det kommer till henne. Viktiga datum, att allt är med i skötväskan, att vi har uppkokat vatten i kylen så man bara kan värma på det snabbt till ersättningen, vart nappar ligger osv. Filip kanske glömmer ett ombyte, har inte med sig våtservetter eller glömmer skötväskan helt när han ska iväg, men han löser det alltid på sitt sätt. Han är verkligen en lekpappa och kommer nog vara den som hörs mest av alla föräldrar i hejarklacken i framtiden om Stella vill börja på någon sport, han kommer ta sig tid att leka utomhus och jag kommer nog ha mer tålamod till att pyssla och hålla på med mer "pilliga" grejer. En grej jag vet säkert är att han är och kommer bli den bästa pappan Stella kan få<3

Någon som känner igen sig? 

/Olivia

+ vad vi älskar dig!

Mamma och pappa sluta nu, ni mosar mig!! Vår finaste lilla älskling, vill bara äta upp dig<3

/Olivia

+ babblarna

Dessa fotona är tagna när Stella tittar på babblarna! Förstår verkligen inte hur hon kan förstå så mycket som hon gör då hon enbart skiner upp och blir så här av babblarna och inte av något annat tecknat program. Vi måste verkligen försöka hitta lite leksaker med babblarna, hon kommer älska dem! Har sett några plastfigurer som är som badleksaker ungefär som jag tror vi får köpa hem nästa gång vi stöter på dem :)

/Olivia

+ vattentjejen

Jag vet att jag har skrivit det innan men det är galet vad denna lilla tjej älskar att bada! Jag har alltid tyckt om att bada och gör det fortfarande, både i badkar, simhall och havet. Tror Stella kommer bli precis likadan och ofta vilja åka till simhallen när hon blir äldre och inte direkt vara någon badkruka om sommaren. Tur att både min och Filips familj har sommarstuga precis vid havet så vi har nära och bra ;)

/Olivia

+ vår lilla björnunge

Vår älskade fina Stella<3

/Olivia

+ min älskade familj!

Bildbomb med familjefoton!

Min fina fina familj, det finns inte något i denna världen jag är mer stolt över än just er! Bonzo och Stella har ett så fint band till varandra som jag nämnt tidigare och jag tycker att jag och Filip har skapat en sån fin vardag tillsammans. Tänk vad långt vi har kommit från att ha träffats på en hemma fest när jag var 17 och du 23, blivit tillsammans, bråkat oss igenom nästan varje utekväll i början (haha), flyttat ihop, skaffat Bonzo, funnits där för varandra i alla med och motgångar med jobb, skola, vänner och vardag, kommer ihåg i början när vi sa till varandra "hur kan andra par ens bråka så mycket, vi är så lika varandra och kommer aldrig ha något att bråka om" haha, det kan jag ju säga att vi har fått äta upp! Att flytta ihop, samtidigt skaffa en valp, börja på nytt jobb och börja studera kan ha varit vår kritiska period i vårt förhållande. Och på det hela så hade vi inte diskmaskin i vår första lägenhet och det bråkade vi om varje dag haha... Men jag tror alla förhållanden når en viss punkt där man får tänka till lite och kämpa extra och om man tar sig förbi det så är man verkligen menade att vara med varandra. Vi har rest till flera länder, köpt lägenhet och nu även ett hus som vi väntar på och störst av allt, skapat den mest perfekta lilla människa man kan tänka sig<3 Kommer aldrig finna ord för att förklara min kärlek för er, min fina familj vad jag älskar er<3

/Olivia

+ gladis

Om man ändå kunde vara lika pigg och ha lika bra morgonhumör som Stella, då hade livet blivit lite enklare haha... Snart ska vi iväg och fixa pass till oss, hoppas Stella förstår att hon måste kolla in i kameran och inte på allt runt omkring henne! Sen blir resten av dagen lugn här hemma. Vi åkte inte med mamma hem till Älmhult igår utan åker på torsdag i vanlig ordning istället :) 

/Olivia

+ finpost

Förra veckans finpost från Mini Rodini. Som jag sa kunde jag intet motstå att beställa hem tightsen i blå färg också och tycker de är lite svårmatchade så fick följa med en aprikosfärgad tröja också som jag tycker passar jätte fint :)

/Olivia