Olivia Arvén - 22 år och mamma

+ släppa kontrollen lite

Något jag måste tänka på varje dag är att släppa kontrollen lite när det kommer till Stella, särskilt när det kommer till hur Filip tar hand om henne. Jag är hemma med henne hela tiden och vet hur hon fungerar ut och innantill vilket inte Filip vet lika bra. Vi gör på olika sätt när det kommer till blöjbyte, påklädnad, mat, lek... ja i princip allt gör vi på olika sätt och jag har svårt för att acceptera att Filip gör det på ett annat sätt än mig. Stella kanske skriker lite längre eller något när Filip har hand om henne och jag har så svårt för att hålla mig och rätta honom i det han gör. Men jag måste försöka och låta han hitta sina egna sätt med henne.

Jag tror faktiskt alla mammor känner så, i alla fall verkade det som det på babymassagen i måndags när vi diskuterade det lite. Jag vill inget annat än att bli avlastad när Filip kommer hem från jobbet men har fortfarande svårt för att slappna av helt och inte hålla ett öga på Stella. Förut stod jag nästan över Filip när han bytte blöja på henne för att se så allt gick rätt till men ett sånt kontrollbehov har jag inte längre. Allting tar tid och det tar tid, det har det gjort för mig också. Jag är med henne hela tiden och lär mig därför alla hennes signaler, för Filip tar det lite längre tid då han inte spenderar lika mycket tid med henne. Jag vet att Filip är jätte bra med henne och tar hand om henne hur bra som helst, så jag är inte orolig det är bara att han inte gör det på mitt sätt och att jag har svårt att släppa kontrollen. Det är nästan bäst att Filip tar med henne någonstans eller att jag åker hemifrån för att jag ska kunna släppa kontrollen helt och vara avslappnad. 

Men det blir bättre och bättre med tiden och jag tror det har att göra med att Stella blir äldre. Sedan vet jag att jag och Filip kompletterar varandra jätte bra i föräldrarollen och jag tror man kommer märka det tydligare desto äldre Stella blir. Jag har stenkoll på allt när det kommer till henne. Viktiga datum, att allt är med i skötväskan, att vi har uppkokat vatten i kylen så man bara kan värma på det snabbt till ersättningen, vart nappar ligger osv. Filip kanske glömmer ett ombyte, har inte med sig våtservetter eller glömmer skötväskan helt när han ska iväg, men han löser det alltid på sitt sätt. Han är verkligen en lekpappa och kommer nog vara den som hörs mest av alla föräldrar i hejarklacken i framtiden om Stella vill börja på någon sport, han kommer ta sig tid att leka utomhus och jag kommer nog ha mer tålamod till att pyssla och hålla på med mer "pilliga" grejer. En grej jag vet säkert är att han är och kommer bli den bästa pappan Stella kan få<3

Någon som känner igen sig? 

/Olivia

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas