Olivia Arvén - 22 år och mamma

+ hur tar jag mina bilder och vilken kamera använder jag!

Fått många frågor kring vad jag använder för kamera och hur jag tar alla mina bilder så tänkte svara lite på det. Kameran jag använder heter Olympus pen EPL8 och jag älskar den verkligen. Den är liten, enkel att förstå, har toutch för att hitta fokus på grejer enkelt, wifi så man enkelt kopplar den till mobilen och både fjärrstyra den därifrån och snabbt föra över bilder. Tror den kostar ungefär 5500kr och jag kan lova att den är värd vart enda krona! :)

Hur tar jag sedan alla mina bilder? För det mesta så fotar jag själv när det är Stella eller produkter det är frågan om. Jag brukar oftast stå så långt ifrån som möjligt och zooma in på det jag vill ha i fokus för då blir det så fint med den suddiga bakgrunden. Som dessa bilder nedan t.ex. 

Sedan brukar jag ta de flesta bilder som är på mig inomhus med ett stativ och sedan koppla kameran till mobilen och fjärrstyra med den. Om ni inte redan har ett stativ så är det verkligen ett supertips att skaffa ett, är så smidigt och behöver inte kosta mycket heller. Fick mitt av Filip i födelsedagspresent och tror det kostade ca 300kr :) Här är en bild på stativet och några bilder som är tagna med det:

Bilder som är tagna utomhus ber jag oftast någon ta, det kan vara Filip, någon kompis, mina systrar (Inez som är 11 år har tagit jätte många bilder åt mig haha). Om Filip ska ta bilder får vi nog ta i alla fall 50 innan någon blir bra med vinklar, fokus osv så om det finns någon annan än han till hands så frågar jag oftast dem haha... Här är lite bilder som andra tagit:

Sedan redigerar jag alltid mina bilder så att ljuset och färgerna blir fina. Har fått många frågor om det också och särskilt hur jag får mina bilder "svart/vita" och får bort gula toner. Jag kan tyvärr inte svara så bra på den frågan då jag alltid redigerar bilder på olika sätt beroende på hur ursprungsbilden ser ut. Men höj ljusstyrkan, på med skärpa, lek med mättnad och toningar (att få bort gula toner går jätte bra om man gör bilden mer kall genom att tona åt blått håll) och sedan det viktigaste av allt - fota i dagsljus! Då krävs det inte så mycket redigering och om du är i en ljus omgivning med vita väggar osv så blir bilden aldrig gul :)

Vad tyckte ni om detta inlägget, vill ni ha mer sådana här tips? 

/Olivia

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas