Olivia Arvén - 22 år och mamma

+ vika böcker till inredning

Ovan ser ni mitt lilla inredningsprojekt jag startade upp här hemma igår! Nämligen att vika gamla böcker till fina inredningsdetaljer, för visst blir det häftigt och fint?!

Den översta varianten var super enkel att göra. Först målade jag alla kanter av sidorna i boken med svart färg (ha boken stängd och ihopressad när du gör detta). Sedan hittade jag mitten på boken och vek in ca 5 sidor i taget mot mitten. Fortsatte sedan såhär tills de blev ett "tryck" så att sidorna stannade i mitten av sig själva.

Den andra varianten var lite mer tidskrävande än den första. Först slet jag av omslaget på boken så att jag bara fick själva sidorna. Sedan började jag från mitten av boken och jobbade mig utåt genom att vika in sidorna som trianglar mot varandra (ungefär som du gör när du viker ett flygplan). Det är viktigt att du viker alla sidor i boken likadant så att spetsen på vikningen sitter på samma plats. Höll sedan på så tills alla sidor var vikta och mina armar och händer krampade som aldrig förr haha... Sedan kan man själv välja om man vill ha den liggandes eller ståendes. Jag valde tillslut att ha min ståendes i fönstret som ni ser på sista bilden till höger :)

/Olivia

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas