Olivia Arvén - 22 år och mamma

+ frågor och svar om graviditeten

Hur ska du göra med skolan när ni ska få barn?
Jag tänker ta ett års uppehåll tills barnet börjar på förskolan. Nu efter sommaren har jag inga planer på att komma tillbaka igen utan jobbar istället så mycket jag orkar den sista perioden innan barnet kommer :) Och när barnet sen börjar på förskolan så fortsätter jag där jag slutade i skolan!

Funderat på namn ännu?
Vi har funderat på flera olika namn och är hyfsat överrens när det kommer till tjejnman. Vi har 3 stycken som vi gillar skarpt :) Killnamn är dock svårare, där har både jag och Filip några namn vi gillar men inget gemensamt namn vi båda känner 100% för ännu! Om ni har tips på ovanligare och fina namn, både tjej och killnamn så får ni gärna komma med förslag :)

Ska ni ta reda på könet?
Ja det ska vi göra :) Filip ville inte att vi skulle göra det först men nu har han ändrat sig och vill också veta vad det är som gömmer sig där inne! Än så länge är bara neutrala kläder köpta som passar både tjej som kille. Hur söta är inte hund byxorna?!

Vilket kön tror du att det är?
Jag är 110% säker på att det är en kille. Har haft en känslan från allra första början och jag säger alltid att "lillebror" ligger i magen till Bonzo haha... Kommer bli förvänad om barnmorksan berättar att det är en liten tjej som ligger där inne, men självklart blir jag glad vad det än är! :) Filip har också trott att det är en kille från första stund men nu på senaste har han börjat tveka lite... Ska bli spännande när vi väl får veta sen!

Ska ni flytta till en större lägenhet?
Nej vi ska bo kvar i lägenheten vi har nu. Sen har vi ju köpt hus (nu kanske de flesta förstår varför vi helt plötsligt fick tankar på att skaffa hus även ifall lägenheten var helt ny)! Bebisen kommer få bo i lägenheten i 1 år från dess att den föds och sen ska vårt hus stå färdigbyggt för inflyttning :) Här nedan har ni vårt hus vi väntar på ska byggas klart och inflyttning är beräknat till 1 December 2018. Ska ut till området någon gång och fota så ni får se hur vackert det är där ute och området är verkligen barnvänligt vilket var en av de grejerna vi övervägde mest när vi valde vart vi ville bo!

Kan du göra videoinslag med din pojkvän också? Tycker det är kul.
Får se lite med det där, Filip är inte super taggad på att vara med på sådana videos haha... 

Hur reagerade din familj?
Både min och Filips familj blev överlyckliga för våran skull<3

Hur länge har ni försökt bli gravida?
Vi slutade skydda oss i April förra året och började "försöka" på riktigt genom att ha koll på ägglossningar osv i slutet av sommaren ungefär. Så vi försökte väl i ca 6 månader från och med då :)

Var det planerat? :)
Ja det var både planerat och efterlängtat :) Filip lovade mig till och med en till hund om det inte skulle hända snart haha...

Vilken månad är du i?
Just nu är jag i vecka 14 och är i graviditetsmånad 4 :)

När är bebisen beräknad att komma?
Bebisen är beräknad att komma den 1 november men det är ett snitt på en 4 veckors period så den är beräknad att komma inom ramen av 2 veckor innan 1 november till och med 2 veckor efter 1 november. Vem vet, den kanske kommer på min födelsedag! ;)

När fick du reda på att du var gravid?
Jag fick reda på att jag var gravid den 20 Februari så vi har vetat om detta i över 2 månader :)

Ser man något på magen?
Ja man ser defintivit på min mage! Dock ändrar den sig mycket från dag till dag och mycket har med att tarmarna arbetar annorlunda och trycker ihop sig så vissa dagar är jag jätte uppsväld och andra dagar har jag en mindre mage. Men jag får inte på mig några av mina gamla byxor längre haha!

Har du några symtomer?
Den första symtomen jag fick var ömma och större bröst, har redan gått upp 1 storlek i BH nu! Sedan kom tröttheten och jag kunde sova 23 timmar av ett dygn, tröttheten blev sen bättre men jag somnar vid senast 21 varje kväll jämfört med tidigare när jag brukade somna 01 om kvällarna. Sen kom 2 av de värsta veckorna i mitt liv med illamående. Jag kunde inte äta någonting, kunde inte känna lukten av mat, ville inte se mat. Jag levde i princip på yoghurt dem två veckorna och totts att min mage blev ca 3 cm större i omkrets så hade jag gått ner nästan 3 kg! Så ni kan bara tänka er hur jag faktiskt mådde... Dock försvann illamåendet efter dem 2 veckorna och jag har inte känt av det sedan dess. Nu mår jag allmänt bra i graviditeten, de enda symtomerna jag har nu är att jag behöver kissa ofta då bebisen tycker på min urinblåsa och att jag är trött om kvällarna :)

/Olivia

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas