Olivia Arvén - 22 år och mamma

+ NYTTIGA BROWNIES

Vet ni vad? Browniesarna var helt magiska, godare än några jag ätit innan och att dem är gjorda på svarta bönor och dadlar är ju bara helt sjukt!! Dessa små underbaringar kommer det definitvt göras mer av här hemma och hela familjen älskade dem, mina småsyskon trodde inte ens på mig när jag berättade vad ingredienserna var.  Så här kommer receptet och tro mig, det är värt att ställa sig i köket och slänga ihop.

Black been brownies
Antal 16st

Ingredienser:
12 st dadlar
ca 1/2dl agavesirap
ca 300g svarta bönor
4st ägg
1dl kakao
1msk kokosolja
1tsk vaniljpulver
1tsk bakpulver

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kärna ur dadlarna och lägg dem i en bunke tillsammans med agavesirapen. Mixa till en jämn smet.
3. Skölj svarta bönorna i kallt vatten och tillsett sedan dem i dadelmixen. Mixa ihop noga till en jämn och fin smet.
4. Tillsätt 1 ägg i taget och mixa. Upprepa detta tills alla 4 ägg är i smeten. Se till så du mixat så bra att smeten är jämn.
5. Tillsätt kakao, kokosolja, vaniljpulver och bakpulver. Mixa samman allt.
6. Klä en form ca 20x20cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter (jag hade inne min i 27 min).
8. Låt kakan svalna innan du skär upp den i bitar (ca 16 st).
9. Förvara bitarna i kylskåpet. (Frys går också bra men kakorna måste tinas upp i rumstemperatur, inte i micron)./Olivia

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas